IZRAELI GAZDASÁG

Hírek, érdekességek az izraeli gazdaságról

Izraeli biotechnológiai körkép

2018. június 07. 14:25 - Israeli Embassy

Izrael innovatív fejlesztőjeként évek óta vezető szerepet tölt be a csúcstechnológiában. Az élettudományok területén is egyre elismertebb az egészségügyi kihívásokra adott megoldásai révén. Több mint 1400 innovatív vállalat foglalkozik élettudományokkal. A legismertebb a TEVA, de jelentős még a Dexel, a Taro, a BTG, a Pluristem, a Compugen, a Neuroderm és a CellCure is. Évente átlagosan 123 új biotechnológiai céget alapítanak Izraelben. A szektorban működő vállalatok többsége már elérte a bevételtermelő fázist. A biotechnológiai cégek bevétele főleg a gyógyszeripari termékek értékesítéséből adódik, összesített értéke 6.9 milliárd dollár volt 2016-ban. (A teljes export 44 milliárd dollár volt.)

Június 4-7. között Bostonban rendezték meg a 25. BIO International Convention-t. Az eseményen kilenc jelentős izraeli biotechnológiai vállalat is részt vett az Israel Innovation Authority szervezésében. Az évente megrendezésre kerülő szakmai találkozón 16 ezer részvevő volt jelen 74 országból. A legígéretesebb cégek bemutatkozása mellett a legújabb orvostechnikai és élettudományokkal összefüggő fejlesztések kerültek ismertetésre.

biotechnology.jpg

Izrael a biotechnológiában is a világ legjobbjai között van

A rendezvényen megjelent izraeli cégek az izraeli innovációt képviselték az élettudományok területén. Az EIMindA nemzetközi elismerést szerzett az agykutatáshoz kapcsolódó szabadalmai révén. A BiomX mikroba alapú technológiái és gyógyszerei akut krónikus betegségeket, úgy mint rák és súlyos elhízás, kezelnek. A Taliaz a mesterséges intelligencia segítségével egy okos platformon keresztül segíti az orvosokat abban, hogy az antidepresszánsokat a páciensek genetikai és egészségügyi karakteréhez igazítsák.  A CellCureNeurosciences sejt terápiát kínál retina és idegi eltérésekre. A FutuRx gyógyszerfejlesztések katalizátoraként vált ismertté. A Mitoconix a mitokondriumok egészségét fejleszti. A Nucleix noninvazív molekuláris teszteket gyárt a rák diagnosztizálására. A Pluristem Therapeutics placenta sejtterápiával gyógyít. A NASDAQ-on jegyzett VBL Therapeutics gyógyszerfejlesztései a rák gyógyítását szolgálják.

Izrael gazdasági és ipari minisztere, Eli Cohen elmondta, hogy a BIO International Convention egy dinamikus szakmai fórum arra, hogy a szakemberek ötleteket cseréljenek, megvitassák tapasztalatikat és a legjobb gyakorlatokat a biotechnológiai innovációk terén, amelyek olyan globális kihívásokra is megoldásokat kínálnak, mint például a krónikus betegségek kezelése, a közegészségügy fejlesztése a digitális korban, a növekvő lakosság élelmezése és lépést tartani a globális energia igényekkel.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://israelieconomyinhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr8714030098

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása