IZRAELI GAZDASÁG

Hírek, érdekességek az izraeli gazdaságról

Hírek, érdekességek Izraelből

2018. május 03. 14:50 - Israeli Embassy

Új algoritmus leplezi le a nem valódi felhasználókat a közösségi médiában

Becslések szerint többszáz millió hamis felhasználói profil van a közösségi médiában. A Facebookon például 270 millió, a Twitteren pedig 48 millió.

facebook-fake-profile-1-1.jpg

A negevi Ben-Gurion Egyetem (BGU) és a seattlei Washington Egyetem kutatói ezek ellen hirdettek harcot. Egy olyan algoritmust fejlesztettek ki, amely hatékonyan ismeri fel a gyakran rosszindulatú, időről időre automatikus posztokat generáló ál-profilokat (social bot). Az algoritmus azon a feltételezésen alapul, hogy a hamis profilok főleg olyan linkeket osztanak meg, amelyek valószínűtlennek tűnő weboldalakhoz vagy felhasználókhoz vezetnek. A módszer azt is kiszűri, hogy kik a véleményvezérek a közösségi médiában.

Az Alibaba alapítója Izraelben

Sztároknak kijáró fogadtatásban részesült Jack Ma. A világ legnagyobb online viszonteladói oldalának, az Alibabának az alapítója 35 üzlettársával látogatott Izraelbe. Találkozott Benjamin Netanjahu miniszterelnökkel és Eli Cohen gazdasági miniszterrel is, mielőtt a Tel Aviv Egyetem tiszteletbeli doktori címmel tűntette ki.

jack_ma_netanyahu.jpg

Jack Ma és Benjamin Netanjahu jó ismerősként köszöntötték egymást. Egy évvel korábban Kínában szelfiztek.

Az üzletember decemberben jelentette be, hogy 15 milliárd dolláros kutató-fejlesztő központot indít ‘DAMO Academy’ néven Tel-Avivban. Ehhez egy izraeli startupot is felvásárolt. A Visualead egy pont nélküli (dot-less) QR kódot fejlesztett ki, amelyet az Alibaba Kínában használ.

Dorian Barak, az Indigo Global izraeli kockázati tőkebefektető vállalat társalapítója a Nocamels hírportálnak elmondta, hogy Jack Ma a kínai high-tech iparág arca, ezért látogatása valószínűleg a legfontosabb elismerése az izraeli technológiai ökoszisztémának a kínai üzletemberek körében.

Jack Manak és az Alibabának több izraeli high-tech cégben is van részesedése.

Tel-Aviv a világ 16. legzöldebb városa

A TravelBird legfrisebb tanulmánya a világ legzöldebb városairól a 16. helyre rangsorolta Tel-Avivot. A GreenCities 2018 index  a természeti és az emberek által alkotott környezetet egyaránt vizsgálta.  

Tel-Aviv 23 százaléka zöld felület és 13,5 százaléka mezőgazdasági terület. Kilencvenhat négyzetméter zöld felület, valamint 55 négyzetméter virágoskert, szőlőskert és kisbirtok is jut egy főre. A városban több mint 260 ezer fa található, négyzetméterenként körülbelül 5 ezer.

huldai_johnson_on_bike.jpg

Boris Johnson brit külügyminiszter is biciklire pattant Ron Huldai polgármesterrel Tel-Avivban

Az elmúlt években a városvezetés több környezetbarát programot indított. A legismertebb a Tel-O-Fun kerékpárbérlés és az autó megosztó rendszer. A leglátványosabb pedig a járdák melletti virág- és bokorültetés.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://israelieconomyinhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr2313887440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása