IZRAELI GAZDASÁG

Hírek, érdekességek az izraeli gazdaságról

Egy izraeli startup okostelefon applikációja felismeri a növények betegségét

2018. április 04. 13:29 - Israeli Embassy

Nemcsak a lelkes balkon kertészeknek, hanem gyakran a mezőgazdasági szakembereknek sem egyszerű egy-egy növényi betegség meghatározása. Az időben történő felismerés a növények esetében is fontos, hiszen a penészek, gyökérkárosodások és más fertőzések, betegségek súlyosan károsíthatják a termést.

A kórokozók közvetlenül felelősek a globális hozamveszteség 30 százalékáért, óriási anyagi károkat okozva a gazdáknak. A tel-avivi székhelyű Saillog erre a problémára kínál megoldást. Okostelefon applikációja a mesterséges intelligenciát és a számítógépek „látását” felhasználva segít meghatározni a növények betegségeit és rendellenes fejlődésük okát. Az Agrio egy iOS és Android platformokra egyaránt letölthető, 11 nyelven működő alkalmazás. Felhasználói képeket töltenek fel a sérült növényekről, majd pár másodpercen belül egy megbízható visszajelzést kapnak a problémáról. Az eredmények pontosabbak, mint a szakemberek diagnózisai, mert laboratóriumi teszteredményeken alapulnak. Ha egy olyan betegség jelenik meg valamelyik növényen, amelyet még nem ismer a rendszer, akkor a felhasználók a világ minden tájáról segíthetnek egymásnak szakmai tanácsokkal, a fejlesztők pedig feltöltik az adatbázisba a tapasztalatokat, ezzel is növelve az algoritmus megbízhatóságát. Az Agrio működése itt tekinthető meg.

agrio.jpg

Az Agrio és az AgrioShield mesterséges intelligencia felhasználásával forradalmasíthatja a mezőgazdaság jövőjét

A Saiilog legújabb fejlesztése az AgrioShield. Ez az első olyan mesterséges intelligencián alapuló rendszer, amely jelzi a gazdáknak, ha egy szomszédos farmon valamilyen betegséget, fertőzést észleltek. Mivel a fertőzések megelőzése és csökkentése minden gazda érdeke, várhatóan ez az applikáció is nagy sikert arat majd.   

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://israelieconomyinhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr3413809484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása