IZRAELI GAZDASÁG

Hírek, érdekességek az izraeli gazdaságról

Növekvő izraeli export

2018. március 27. 11:07 - Israeli Embassy

Jelentősen, 6 százalékkal nőtt az izraeli export 2017-ben.  A termékek és szolgáltatások kivitele rekordot döntött, összértéke 102 milliárd dollár volt. Az áru export 3 százalékkal emelkedett, ami főleg az ipar növekedésének köszönhető. A szolgáltatások területén 11 százalékos növekedés volt, és 44 milliárd dollár bevétellel szintén rekordot döntött. Ebben a legnagyobb szerepet a high-tech szolgáltatások és a turizmus játszotta.

export_institute_and_goods.jpg

A high-tech termékek és szolgáltatások Izrael elsőszámú exportcikkei  

Az export régiókat tekintve az Európai Unióba irányuló kereskedelem tavaly 20 százalékkal nőtt, értéke elérte minden idők legmagasabb összegét, 15,9 milliárd dollárt. Az USA-ba való kivitel némileg csökkent, 2 százalékkal kevesebb, mint 2016-ban. Ez főleg a gyógyszeripari kivitel visszaesése miatt történt, ugyanakkor ezt nem számolva a trend itt is növekvő. Az elektronikai termékek ingadozó piaca miatt az ázsiai export 15 százalékkal alacsonyabb volt. A Dél-Amerikába irányuló export viszont szintén nőtt 7 százalékkal. Több éves visszaesést követően az afrikai kivitel 5 százalékkal nőtt.

Az Izraeli Export Intézet tanulmánya a 2017-es izraeli exportról letölthető innen.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://israelieconomyinhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr313783324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása