IZRAELI GAZDASÁG

Hírek, érdekességek az izraeli gazdaságról

Hírek, érdekességek Izraelből

2018. február 12. 10:37 - Israeli Embassy

Agrár ösztöndíjak

A jeruzsálemi Héber Egyetem Robert H. Smith Mezőgazdasági, Élelmiszeripari és Környezettudományi Kara ösztöndíjprogramokat és szakmai képzéseket hirdet mester szakos hallgatóknak és más érdeklődőknek. A jelentkezési határidő március 1. és április 15. Bővebb információ itt és itt.

50 millió dolláros befektetés sport technológiába

esport.jpg

A világszerte működő, izraeli székhelyű crowdfunding vállalat az OurCrowd bejelentette, hogy 50 millió dollárt fektet sport technológiába. Az alap 15 olyan korai fázisú startupot finanszíroz, amelyek felhasználói élményeket és elköteleződést növelő platformokat készítenek, vagy a sportolók és a közönségük közötti aktív kapcsolatot fejlesztik. Vannak olyan startupok is, amelyek eSport vagy fantasy sport szoftvereket terveznek piacra dobni.

A Simens innovációs inkubátort nyit Izraelben

A több szektorban is széleskörű mérnöki szolgáltatásokat nyújtó német Siemens is csatlakozik azokhoz a globális nagyvállalatokhoz, amelyek minél több izraeli céget és ötletet kívánnak bevonni az innovációs tevékenységükbe. A tel-avivi Sosa komplexumban elindított Siemens Dinamo program izraeli startupoknak segít abban, hogy a munkájukkal bekapcsolódjanak a Siemens fejlesztői és kereskedelmi tevékenységébe. A program valójában több, mint egy startup inkubátor, mert technikai segítség nyújtása mellett lehetőséget nyújt a Siemens külföldi szakmai partnereivel való tapasztalatcserére, és befektetőkkel való kapcsolatépítésre is. Mindezeken felül a programban való részvétel kiváló lehetőség arra is, hogy az izraeli fejlesztők termékeit és szolgáltatásait közvetlenül értékesítsék a Siemensnek. A német központú vállalat eddig csaknem 1 milliárd dollárt költött világszerte arra, hogy 180 startupba fektessen.

Vitaminok csökkenthetik az autizmus kockázatát

pregnancy_autism_vitamin.jpg

Egy tanulmány szerint statisztikailag kimutatható, hogy az autizmus kockázata csökkenthető a terhesség alatt és közben szedett folsav (B9) és multivitamin (A, B, C és D) készítmények szedésével. A felfedezést 45 300 izraeli gyermek (22 090 lány és 23 210 fiú) vizsgálata igazolja.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://israelieconomyinhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr9913658290

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása