IZRAELI GAZDASÁG

Hírek, érdekességek az izraeli gazdaságról

Mesterséges intelligencia a munkahelyi élményekért

2017. október 27. 12:48 - Israeli Embassy

Még sokan emlékeznek azokra az időkre, amikor jól elválasztható volt a munka és a magánélet. Később aztán egyre nehezebb lett fenntartani az egyensúlyt a hivatali teendők és a család között. A technológia fejlődésével pedig szinte már teljesen elmosódott ez a határ.

Egy izraeli startupper, Rachel Mendelovich egy interjúban felhívja a figyelmet arra, hogy egyre inkább beletesszük a személyiségünket is a munkánkba. Már nemcsak jó projekt menedzserek akarunk lenni, hanem a munkánk során is szeretnénk elismertek lenni anyaként, fotósként vagy olyanként, aki odafigyel az egészségére.

A hatékony vállalkozások önálló felelősséggel felruházott munkacsoportok köré épülnek, és ez új menedzsment módszereket igényel. A munkavállalók elkötelezettségének növelése, a munkaerő megtartása és a vállalati kultúra erősítése érdekében pedig egyre inkább előtérbe kerül a mesterséges intelligencia. „A munkának is sokkal inkább a Facebook-hoz kellene hasonlítania” – vélekedik Rachel Mendelpvich. A Hoop alapítójaként létrehozott egy online platformot, ahol azonos gondozású munkavállalók szervezeten kívüli, globális csoportokat hoznak létre. Itt szinte mindent meg tudnak beszélni egymással, a munkaadók pedig nemcsak engedélyezik, hanem bátorítják ennek használatát.hoop.png

A „Hoop” a munkavállalók globális közösségén alapul

A Hoop nemcsak online közösségépítésről szól. A felület lehetőséget ad arra, hogy személyes visszajelzéseknek köszönhetően növekedjen a vállalat elismertsége, reputációja. A mesterséges intelligencián alapuló rendszer a munkáltatóknak információt biztosít például arról, hogy egy csoporton belül ki milyen szerepet tölt be, kik a vélemény vezérek, kik a kreatívok, stb. A munkavállalók számára a platform azt az élményt nyújtja, hogy ők vannak a vállalati kultúra középpontjában, segít megismerni a nemzetközi iparági környezetet, az információáramlás pedig gördülékenyebbé teszi a mindennapi munkát, és növeli az innovációs hajlandóságot is.

A Hoop szoftver jelenleg béta tesztelés alatt áll. A cég az Intellel, az Ernst and Younggal és az ECI Telecommal dolgozik együtt Izraelben.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://israelieconomyinhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr2513105020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása