IZRAELI GAZDASÁG

Hírek, érdekességek az izraeli gazdaságról

Népszerű izraeli tévés formátumok magyar csatornákon

2017. október 04. 10:54 - Israeli Embassy

Hatalmasat fejlődött az izraeli televíziózás az elmúlt két évtizedben. A különböző show műsorok és sorozatok nemcsak Izraelben, hanem világszerte is sikeresek. A legnagyobb TV csatornák kínálatában egyre több izraeli ötlet helyi adaptációja található.  

Az izraeli televíziós formátumokat a producerek ugyanúgy értékesítik a televíziók számára, mint bármely más terméket. Nemcsak egy ötlet kerül a piacra, hanem egy minden részletében szabályozott produkció. A televíziós formátumok óriási üzleti lehetőségeket jelentenek a készítőknek és a vásárlóknak is, akik a TV műsorok népszerűsége révén számíthatnak komoly reklám bevételre.

A nemzetközi televíziózás képviselői különböző vásárokon találkoznak évről-évre. Ezek közül az egyik legnagyobb, a MIPCOM Cannes-ban kerül megrendezésre. Idén ősszel ezt a vásárt előzte meg a TLV Formats konferencia, amelynek Tel-Aviv adott otthont szeptember közepén.

nick_brody_5.png

Nick Brody karakere (Homeland) egy izraeli sorozatban született meg

Az eseményen az izraeli tévécsatornák és a legnagyobb tévéformátum-előállító cégek, például a Keshet International és az Armoza Formats fogadták a nemzetközi televíziós piac képviselőit. Magyarországról közel egy tucat szakember vett részt a TLV Formats konferencián és vásáron.

A televíziós piacon a legféltettebb titoknak számít, hogy milyen műsorok kerülnek majd vetítésre, ezért egyelőre csak bizakodhatunk, hogy a magyar tévések idén is találtak olyan formátumot, ami előbb-utóbb műsorra kerül majd.

sefek-sefe.jpg

A Séfek Séfe gasztro-tehetségkutatóban amatőr és profi szakácsok próbálják meggyőzni a műsor három profi séfjét a szakmai tudásukról

A legtöbb izraeli tévés adaptációt a TV2-n láthattuk. Az Ének Iskolája, a Rising Star és a Bumm az elmúlt években ültetett minket a TV elé, a Séfek séfe gasztro reality első évada pedig pár nappal ezelőtt fejeződött be. A szórakoztató műsorok közül a Maradj talpon! volt legtovább műsoron a közszolgálati csatornákon. Az RTL Klubon jelenleg is látható a Homeland, ami az izraeli Prisoners of War amerikai változata. Az RTL II. a Selfie magyar változatát sugározta. Az HBO műsorán nagy siker a Terápia, amelynek már a harmadik évada kezdődik októberben Mácsai Pál főszereplésével. Az izgalmakat kedvelők számára igazi csemege a Hamis zászló a Fox-on. A thriller sorozat öt izraeli történetét mutatja be, akik a médiából tudták meg, hogy egy emberrablási ügy gyanúsítottjaivá váltak. Nagy izraeli siker a Fauda is, ami a Netflixen fut. 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://israelieconomyinhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr8512927169

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása