IZRAELI GAZDASÁG

Hírek, érdekességek az izraeli gazdaságról

Rövid hírek, érdekességek

2017. június 22. 14:50 - Israeli Embassy

Az elmúlt napokban olyan sok gazdasági hír érkezett Izraelből, hogy lehetetlen kiválogatni a legfontosabbat és a legérdekesebbet. Ezért összegyűjtöttünk egy csokrot.

Izrael – Görögország - Ciprus háromoldalú csúcstalálkozó

Benjamin Netanjahu miniszterelnök Thesszaloniki-ben találkozott Alexis Tsipras görög miniszterelnökkel és Nikos Anastasiades, ciprusi elnökkel.

A háromoldalú csúcstalálkozó fontos témája volt a gazdaság, azon belül is az energetika. Mint ismeretes, Izrael az elmúlt években több földgázmezőt fedezett fel a Földközi-tenger partjainál. A legnagyobb a levantei földgázmező, amely Haifától 130 kilométerre helyezkedik el 1500 méteres mélységben. A Görögországgal és Ciprussal történő együttműködés egyik fontos eleme lehet az EastMed csővezeték, amely összekötné a három országot Olaszországgal.

isarel_cyprus_greece.jpg

Fotó: https://twitter.com/IsraelMFA

Az izraeli - görög - ciprusi együttműködés másik jelentős területe a konceptuális termékekhez kapcsolódik. A modern gazdaságok az innovációra épülve új iparágakat keltenek életre és új üzleti lehetőségeket jelentenek. Ezért a három ország vezetői megállapodtak abban, hogy például diákcsere programokkal fogják fejleszteni az innováció kultúráját. Benjamin Netanjahu miniszterelnök elmondta, hogy “Izrael jól ismert az innovációra való törekvéseiről, de lenyűgözött Ciprus és Görögország elköteleződése eziránt.”

Izraeli elektromos repülő a Párizsi Air Show műsorán

Az évente megrendezésre kerülő Párizsi Air Show-n a legnagyobb gyártók egymásra licitálva jelentették be újdonságaikat és jelentős szerződéskötéseiket. Az egyik legérdekesebb innovációt mégis egy izraeli startup, az Eviation Aircraft mutatta be. A minden rendszerét tekintve elektromos repülő 600 mérföldet képes repülni olyan áron, mint egy utasszállító gép vagy akár egy busz ugyanazon a távolságon.

eviation.jpg

Az Eviation elektromos repülőgépek 6-9 utast szállíthatnak

Az izraeli cég a három hajtóműves prototípus legyártását jövőre tervezi. A hajtóműveket vagy az angol Yasa vagy a német Siemens fogja gyártani.

100 millió dolláros befektetések a kiberbiztonságba

A Cybereason egy olyan kiberbiztonsági startup, amely a mesterséges intelligencia felhasználásával azonosítja a hekkereket. Mivel a céget egy egykori katonatiszt alapította, a Cybereason a haditechnikában is használt kiberbiztonsági technikákat alkalmazza. A módszerrel nemrégiben sikeresen azonosítottak egy kibertámadást egy ázsiai központú globális vállalat ellen.

A Cybereason-ban lévő befektetői lehetőségeket a Lockheed Martin és több kockázati tőke társaság is felismerte. A vállalat már jó ideje együttműködik egy japán kockázati tőke társasággal, a SoftBankkal, amelynek technológiai alapja biztosított a cég számára 100 millió dollárt.

A Cybereason a saját Youtube csatornáján mutatja be a kiberbiztonsági veszélyeket és az általa kifejlesztett technológiát.

A Microsoft is lehetőséget lát az izraeli kiberbiztonsági startupok-ban. Az amerikai vállalat szintén 100 millió dollárt fektetett a 2014-ben Tel-Aviv-ban alapított Hexadite–be, amely a Cybereason-hoz hasonlóan mesterséges intelligenciával dolgozik.

Ausztrál üzletasszonyok Izraelben

Az Ausztrál-Izrael Kereskedelmi Kamara szervezésében 40 ausztrál üzletasszony látogatott Izraelbe. A delegációt Helen Coonen, egykori ausztrál miniszter vezette. Az üzletasszonyok az izraeli gazdaság olyan területeibe is bepillanthattak, amelyekben az ország vállalatai jelentős szerepet töltenek be nemzetközi szinten is, úgy mint az innováció, IoT, big data, kiberbiztonság.

Egy ausztrál Fintech cég pénzügyi vezetője elmondta, hogy több mint 20 vállalatot látogattak meg, ahol szó volt arról, hogy a kötelező katonai szolgálat milyen módon járul hozzá a női egyenjogúsághoz és a hatékony csapatmunkához.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://israelieconomyinhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr8012599721

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása