IZRAELI GAZDASÁG

Hírek, érdekességek az izraeli gazdaságról

Ülést tartott a Magyar-Izraeli Gazdasági Együttműködési Vegyes Bizottság

2017. március 31. 12:27 - Israeli Embassy

A Magyar-Izraeli Gazdasági Együttműködési Vegyes Bizottság (GVB) negyedik ülésére március végén került sor Jeruzsálemben. Az izraeli delegációt Ohad Cohen, az izraeli Gazdasági és Ipari Minisztérium kereskedelmi biztosa, a Bizottság izraeli tagozatának elnöke, a magyar delegációt pedig Mikola István, a Külgazdasági és Külügyminisztérium biztonságpolitikai és nemzetközi együttműködésért felelős államtitkára vezette.

A GVB ülés kiemelt együttműködési területei között szerepelt az energetika, a mezőgazdaság, a vízgazdálkodás, a kutatás és fejlesztés, az infokommunikáció, az egészségügy, az egészségipar és a turizmus.

A kétoldalú találkozó keretében Alon Ushpiz, az izraeli Külügyminisztérium politikai igazgatója fogadta Mikola István államtitkárt. A megbeszélésen áttekintették a biztonságpolitikai kihívásokat és azok kezelésének lehetséges irányait.

A gazdasági kapcsolatok további bővítése érdekében a két ország képviselői megállapodtak abban, hogy üzletemberek és döntéshozók is részt vesznek majd nagyobb konferenciákon és kereskedelmi vásárokon.

A korábbi évekhez hasonlóan 2017-ben Izraelben több konferencia és kiállítás is megrendezésre kerül, melyen a tervek szerint több magyar résztvevő is megjelenik majd.

A DLD Tel-Aviv Izrael elsőszámú technológiai, innovációs és high-tech kiállítása szeptember 3-7. között kerül megrendezésre. http://dldtelaviv.com/

A Watec a legnagyobb víztechnológiai konferencia és kiállítás Izraelben. Szeptember 12-14. között lesz látogatható. http://watec-israel.com/

Televíziós szakemberek számára érdekes a 2nd International TV Formats Conference, mely szeptember 11-13. között kerül megrendezésre. http://tlvformatsconf.com/

A Fuel Choices Summit Conference az alternatív üzemanyag megoldásokat mutatja be a szakma nemzetközi képviselőinek október 31-november 1. között. http://fuelchoicessummit.com/

smart_mobility.jpg

Több éves múltra tekint vissza a MASHAV, Izrael Nemzetközi Fejlesztési Együttműködésért Felelős Ügynökségének és a Külgazdasági és Külügyminisztérium együttműködése. 2015-ben egy ötnapos szakmai tréningsorozat került megrendezésre katasztrófakészültség és kockázatmenedzsment témában. Idén a két ország szakértői a vízgazdálkodás területén fognak tréninget tartani a fejlődő országok képviselőinek.

mashav.jpg

A GVB egyik kiemelt témája volt a két ország közötti turizmus, hiszen Izrael és Magyarország is vonzó utazási célpont a lakosság számára. Izrael 2016-ban a 14. legfontosabb küldő piaca volt Magyarországnak a kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött vendégéjszakák száma alapján.

Az utasforgalmat elősegíti, hogy az UP by EL AL és a Wizz Air is rendszeresen üzemeltet közvetlen járatokat a Budapest-Tel-Aviv útvonalon. Március 25-én nyílt meg a Debrecen – Tel-Aviv útvonal is, ami kapacitásbővítést jelent az izraeli piacon.

wizz_tel_aviv.jpg

A járatnyitás kapcsán Vásárhelyi Gábor, a Wizz Air kommunikációs menedzsere elmondta: „Nagy örömünkre szolgál, hogy immár Tel-Aviv is elérhetővé válik Debrecenből a Wizz Air alacsony viteldíjas hálózatában. Debreceni hálózatunk hatodik célállomásán igazi mediterrán hangulat, gyönyörű tengerpart, egyben hihetetlenül gazdag kulturális és építészeti örökség várja az utazókat, de a város gasztronómiája és éjszakai élete is páratlan. Heti kétszeri indulással a Wizz Air menetrendje akár egy pár napos városlátogatásra is lehetőséget biztosít. Bízunk benne, hogy Tel-Avivba tartó járatainkon is sok elégedett debreceni utazót köszönthetünk egy mosollyal a WIZZ fedélzetén!”

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://israelieconomyinhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr9112390583

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása