IZRAELI GAZDASÁG

Hírek, érdekességek az izraeli gazdaságról

Könyvajánló: Hat olvasmány az izraeli innovációról

2019. december 20. 11:40 - Israeli Embassy

A decemberi ünnepek - a jövés-menés, evés-ivás és maratoni tévénézés mellett - lehetőséget adnak a bekuckózásra is egy-egy jó könyv társaságában. Az izraeli innovációról és gazdasági csodáról több könyv is megjelent az elmúlt években, ezek közül válogattunk. Kezdjük azokkal, amelyek megjelentek magyarul is!

Dan Senor – Saul Singer: Startra kész nemzetkonyv1_stratra_kesz_nemzet.jpg

 

Az alapmű. Izrael gazdasági csodájának története 2012-ben jelent meg magyarul a Patmos Records kiadásában. A könyv részletesen bemutatja, hogy hogyan képes a természeti kincsekkel alig rendelkező Izrael több startup céget elindítani, mint Japán, India, Dél-Korea, Kanada és Nagy-Britannia. Olyan lenyűgöző és meglepő tanulságokra bukkanhatunk a könyvben, amelyek más nemzetek, üzletemberek és szervezetek számára is hasznosak lehetnek.

Avi Jorisch: Made in Israel konyv2_made_in_israel.jpgAz Immanuel kiadó gondozásában megjelent könyv még „friss és ropogós” a magyar könyvesboltok polcain. A fent említett Startra kész nemzet szerzői szerint a „Made in Israel – Ahogyan az izraeli találékonyság jobbítja a világot” „olyan inspiráló történetek gyűjteménye, amelyek feltárják Izrael innovatív szellemiségének ősi gyökereit, és azt a hajtóerőt, amellyel ez a világjobbító szándék a globális színtéren folytatódik. Remek olvasmány a vállalkozók, üzleti vezetők és mindazok számára, akik szeretnék megérteni az innováció eredetét és megvalósításának módját.”

 

Inbal Arieli: Chutzpahkonyv3_chutzpah.jpg

 

Sokan azok is ismerik a chutzpah szót, akik nem beszélnek héberül. Nehéz lefordítani, mert félúton van a vakmerőség és a bátorság között. Pozitív értelmű, olyankor mondjuk, amikor egy cselekedethez szükség van egy csipet, jó értelemben vett szemtelenségre is. Vagy mondjuk inkább úgy, hogy némi fortély is kell hozzá. A Chutzpach című könyv elsőkézből szerzett tapasztalatok alapján meséli el, hogy az izraeliek már gyerekkoruktól fogva hogyan használják nagyfokú függetlenségüket és felelősségüket a sikereik elérése érdekében.      

Seth M. Siegel: Let There Be Waterkonyv4_let_there_be_water.jpg

 

Izrael területének 60 százaléka sivatag, ezért az elmúlt évtizedekben olyan innovatív vízgazdálkodási technológiákat fejlesztettek ki, amelyek a világ legjelentősebb szereplőjévé tették ezen a területen. A „Let There Be Water” című könyv olyan vízgazdálkodási megoldásokat mutat be, amelyek azoknak az országoknak és területeknek segítenek, ahol komoly vízhiánytól szenvednek.

Helen and Douglas Davis: Israel in the World: Changing Lives Through Innovation konyv5_israel_in_the_world_changing_lives_through_innovation.jpg

 

A szerzők az oktatási rendszerben keresik az izraeli innovációs kultúra kulcsát. Bemutatják, hogy a tudásnak milyen szerepe volt abban, hogy az izraeli innovációk iparágakat változtattak meg a mezőgazdaságtól kezdve az egészségügyi diagnosztikáig.

Osnat Lautman: Israeli Business Culture: Building Effective Business Relationships with Israeliskonyv9_israeli_business_culture_building_effective_business_relationships_with_israelis.jpg

 

Közvetlen, szókimondó, kockázatvállaló, ambiciózus, vállalkozókedvű, hangos és improvizatív – így jellemzi a szerző az izraeli üzleti kultúrát, amely a világ minden táján nyomot hagy.

 

+1 „Israeli Economy in Hungary” blog

A hetente új posztot megjelentető blog az izraeli gazdaság sokszínűségét mutatja be. Jó olvasást, kellemes ünnepeket és boldog új évet kívánunk!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://israelieconomyinhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr7515359948

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása