IZRAELI GAZDASÁG

Hírek, érdekességek az izraeli gazdaságról

Jelentkezz az izraeli kezdeményezésű World Hackathon Day-re!

2020. május 20. 15:45 - Israeli Embassy

Izraeli tudósok és startupok a koronavírus járvány idején is mindent megtesznek azért, hogy innovációikkal segítsék a világot. Számtalan kreatív ötlet és tudományos elképzelés látott napvilágot az elmúlt hetekben Izraelben. A haifa-i Technion egyetem egyik kutatócsoportja például hosszan tartó védelmet nyújtó fertőtlenítőszert fejlesztett ki. Kollégáik mesterséges intelligenciával működő szenzort készítettek a vírus korai diagnózisára. A Tel-Aviv-i Weizmann Tudományos Intézet neurobiológus kutatója pedig szaglástesztet fejlesztett ki, szintén a koronavírus korai felismerése érdekében.

world_hackaton_day_2.jpg

Sokan viszont már a koronavírus utáni időkre fókuszálnak, és keresik azokat az innovatív megoldásokat és technológiákat, amelyek az „új realitások” világában lesznek majd elérhetőek. Az ötletek megvalósításához azonban széleskörű nemzetközi összefogára van szükség. Az izraeli kezdeményezésű World Hackathon Day ezt nyújtja az érdeklődőknek. A virtuális eseménye célja, hogy olyan nemzetközi közösséget és kapcsolati hálót hozzon létre, amely kereskedelmi alapon is működővé teszi az ötleteket, termékeket, szolgáltatásokat.

Az Izraeli Nagykövetség a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvánnyal együttműködve olyan magyar startupok és kreatív magánszemélyek jelentkezését várja, akik a World Hackathon Day keretében szeretnék megmérettetni magukat azzal, hogy világszinten is bemutatják ötletüket, fejlesztésüket.

A május 29-31. között megrendezésre kerülő virtuális hackathon rendezvényen az alábbi témakörökben lehet részt venni: egészségügy és fitness; munka és gazdaság; digitális pénzügyek; oktatás és tanulás; zene és szórakoztatás; utazás és mobilitás; környezet és fenntarthatóság; társadalmi szolidaritás és idősgondozás.

world_hackathon_day_agendat.png

Ha neked is van egy különleges megoldásod, amely a lakosságot, a vállalkozásokat vagy az államokat segíti járványügyi helyzetben, akkor jelentkezz a World Hackathon Day-re! Május 20-ig már több mint 250-en regisztráltak 30 országból!

Részvételi szándékodat a regisztráció után kérjük, hogy előzetesen nekünk IS jelezd a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Alapítvány info@bvk.hu email címén, vagy az Izraeli Nagykövetség economy@budapest.mfa.gov.il email címén.

Sok sikert kívánunk!

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://israelieconomyinhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr3215709654

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása