IZRAELI GAZDASÁG

Hírek, érdekességek az izraeli gazdaságról

Kilenc izraeli innováció a TIME magazin 100-as listáján

2019. november 26. 15:19 - Israeli Embassy

Az amerikai TIME magazin több különkiadást is megjelentet minden évben. Az év embere és a világ 100 legbefolyásosabb közéleti szereplője mellett a legjobb találmányokról is szól egy lapszám.

Az idei száz legjobb innovációt úgy jelölték ki, hogy melyek voltak azok, amelyek „jobbá, okosabbá és egy kicsit viccesebbé” tették a világot. Ezek az újítások arról is szólnak, hogy „hogyan élünk a mindennapokban és hogyan gondolkodunk arról, hogy mi lehetséges” – vallják a lapszerkesztők.

time_100_best_inventions.png

A lista összeállításában az újságírók véleménye mellett az online leadott szavazatoknak is volt szerepe. Az értékelés fő szempontjai az eredetiség, a kreativitás, a hatás, a kitűzött cél és a hatékonyság voltak. A kiválasztott területeket illetően több innováció érkezett a kiterjesztett- és a virtuális valóság területéről, de népszerű volt az egészségmegőrzés, a fenntarthatóság és a közlekedés is.

Izraelből kilenc innováció került be a kiadványba.

Az OrCam MyEye 2 szemüvege vakok és gyengénlátók számára nyújt segítséget. A mesterséges intelligencia felhasználásával készült, szemüvegre csatolt eszköz elmondja a viselőjének, hogy mi van abban az irányban, amerre néz. Felismeri a pénzérméket és az arcokat is. (A működéséről itt írtunk bővebben.)

orcam_myeye_2.png

Fotó: OrCam MyEye2

A WaterGen Genny gépe a levegőből készít ivóvizet. Elektromossággal és napelemmel egyaránt működik, és naponta 27 liter vizet állít elő. (A WaterGen termékeiről már többször írtunk a blogon.)

watergen_genny.png

Fotó: WaterGen Genny

Az ECOncrete környezetbarát, a terhelésnek mégis jobban ellenálló, főként tengervízben használatos betont fejlesztett ki. (Nemrégiben ez a termék nyerte meg a Virgin Pitch to Rich Tel Aviv startup versenyt, melyről itt számoltunk be.)

econcrete.jpg

Fotó: ECOconcrete

A Temi egy személyi robot, vagy ha úgy tetszik, a világ első robot inasa. Érintőképernyőn keresztül és hangvezérléssel is irányítható, hogy milyen munkát végezzen el a ház körül. Ára 2.000 dollár.

temi_personal_robot.png

Fotó: Temi

 Az ElliQ robotot az Intuition Robotics fejlesztette ki idősek számára, és egyfajta társként szolgál a magány ellen.

elliq_robot.jpg

Fotó: ElliQ

A TytoHome egy kézieszköz, amellyel többféle otthoni vizsgálat is elvégezhető. A szív, tüdő, bőr, fül, torok és hasi vizsgálatokeredményét a Tyto Care egészségügyi szolgáltató központjában értékelik ki a nap 24 órájában.

tytohome_system.jpg

Fotó: TytoHome

A Nerivio szintén egy egészségügyi innováció. A Theranica Bioelectronics terméke az akut migrénben szenvedők számára készült. A felső karon elhelyezett eszköz a test idegpályáját stimulálja annak érdekében, hogy csökkenjen a fájdalom.

nerivio.jpg

Fotó: Nerivio 

Az Eviation Aircraft Alice 9 üléses repülőgépének minden rendszere elektromos, és sokkal alacsonyabb a károsanyag kibocsátása, mint más gépeknek.

eviation_alice.jpg

Fotó: Eviation Alice

A Lemonade egy online biztosító, amelynek „Giveback” programja a kötvénytulajdonosok számára lehetővé teszi, hogy bizonyos, fel nem használt összeg adomány formájában kerüljön elszámolásra. 2019 júliusáig ez az összeg 631.540.17 dollár volt.

lemonade_giveback.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://israelieconomyinhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr6715325614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása