IZRAELI GAZDASÁG

Hírek, érdekességek az izraeli gazdaságról

Tréning program Izraelben a V4 országokból érkező fiatal vállalkozók számára

2018. december 12. 15:21 - Israeli Embassy

Jelentős előrelépések történtek Izrael és a V4 országok kapcsolataiban Benjamin Netanjahu budapesti látogatóása óta, amelyre 2017 júliusában került sor. Az izraeli kormányfő és visegrádi kollégái megállapodtak abban, hogy - többek között - az innováció területén támogatják országaik gazdasági együttműködését. israel-startup-ecosystem.jpg

Ennek keretében Izrael innovációs együttműködési szándéknyilatkozatatot írt alá a visegrádi országokkal idén nyáron. Ősszel pedig a V4 országokban meghirdetésre került a „V4 Innovators in Israel Training Program”, amely a visegrádi országok, Izrael Állam és a Nemzetközi Visegrádi Alap közös projektje. A kezdeményezés a V4 országok startupjai számára nyújt segítséget innovatív vállalkozásaik fejlesztéséhez, valamint sikeresebbé és piacképesebbé válásukhoz. 

Az érvényes pályázatok közül minden V4 országban egy helyi értékelő bizottság választotta ki az írásbeli pályázat és egy szóbeli interjú alapján azt a hét nyertes pályázót, akik egy képzésen vehetnek részt Izraelben 2018 decemberében. Végül Magyarországról is hét startupper és innovációs szakember ismerkedhet meg az izraeli startupok sikerének titkaival.

A képzésen sikeres izraeli vállalkozások vezetői és helyi szakemberek mutatják be a csúcstechnológia központú gazdaság létrehozásának titkait, az új ötletek megvalósításának üzleti oldalától a kommunikáció és a szabadalmaztatás útvesztőjéig. A tanulmányúton a visegrádi országokból érkezett fiatalok már befutott izraeli cégek alapítóitól trükköket, tapasztalatokat tanulhatnak nagyrészt interaktív műhelybeszélgetéseken, céges látogatásokon, egyéni tanácsadásokon.

v4_innovators_in_israel_mashav.jpg

Horváth Gáspár, a Miutcánk nevű közösségi platform alapítója, az egyik magyar résztvevő szerint nem csak az izraeli gyakorlattal ismerkednek, hanem a négy visegrádi országból érkező társaikkal is, aminek szintén hasznát vehetik a jövőben.

A hét magyar közreműködő egyike, a Fundastik nevű cég újfajta befektetési segédeszközt fejleszt, amely segít a laikusoknak eligazodni a befektetési lehetőségek világában. „Noha kezdő vállalkozás vagyunk, de az alapítók együtt 100 évnyi banki gyakorlattal dicsekedhetnek"- mondta el Halmai Attila, a cég alapítója. Mellettük Fodor Papp Gábor érkezett a Familyfinances, Sohajda Júlia pedig a SafeSkin nevű vállalkozás képviseletében.

A programba bekapcsolódott három, startupok fejlesztésével, támogatásával foglalkozó inkubátor szervezet is, melyeket Hosszú Melinda (ELTE Innovációs Központ), Jillek Mátyás (Pécsi Egyetem) és Orbán Dorottya (Design Terminal) képvisel.

Forrás: MTI

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://israelieconomyinhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr7314474092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása