IZRAELI GAZDASÁG

Hírek, érdekességek az izraeli gazdaságról

Hogyan küzd Izrael az elsivatagosodás ellen?

2018. június 19. 10:23 - Israeli Embassy

Izrael a vízgazdálkodási technológiák területén vezető szerepet tölt be globális szinten. Az ország 60 százaléka sivatag, mégis ez az egyetlen ország, ahol a sivatagi területek nagysága egyre kevesebb. Ennek eredményeként az ENSZ az elsivatagosodás elleni küzdelem szakértőjének nevezte Izraelt.

Az ország know-how-t, jógyakorlatokat és technológiát oszt meg a világgal annak érdekében, hogy egy jobb, zöldebb és egészségesebb Földön élhessünk.

Az elmúlt évtizedekben Izrael számos technológiai újítást vezetett be a vízgazdálkodás területén. Már az 50-es években összegyűjtötte a rendelkezésre álló vízforrásokat és bevezette a csepegtetős öntözést. Később optimalizálta a vízfogyasztást és a szennyvízkezelést. A küzdelem történetét az alábbi ábra mutatja be röviden.

desertification_combat_history.jpg

Magyarország és Izrael között több területen is vannak vízgazdálkodási együttműködések annak ellenére, hogy a két ország vízkészlete között jelentős különbség van. Egyetemek és vállalatok közösen vesznek részt kutatás-fejlesztési és innovációs programokban, átadva Izrael és Magyarország kiemelkedő tudását, tapasztalatát egymásnak. Ennek jegyében, tapasztalatcsere céljából ezekben a napokban Magyarországra látogat az izraeli vízgazdálkodás nemzetközileg elismert szakértője, Alex Furman, a Technion professzora.

Videó arról, hogy Izrael hogyan küzd az elsivatagosodás ellen.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://israelieconomyinhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr4014057716

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása