IZRAELI GAZDASÁG

Hírek, érdekességek az izraeli gazdaságról

Az El Al kockázati tőkealapjával együtt fejleszt a Boeing

2018. február 26. 13:40 - Israeli Embassy

A Cockpit Innovation, az El Al izraeli légitársaság kockázati tőkealapja stratégiai partnerségről szóló szerződést írt alá a Boeinggel. Az együttműködés pénzügyi részleteit nem hozták nyilvánosságra.

A 2015-ben, az El Al által alapított Cockpit Innovation és a világ legnagyobb repülőgépgyártója, a Boeing olyan technológiai fejlesztéseket hajt majd végre, amelyek jelentős szerepet játszanak a jövő utazásában, a légiközlekedésben és a légtér használatban.

el_al_boeing.jpg

“A Cockpit hidat biztosít számunkra a globális startup ökoszisztéma felé azokon a területeken, amelyek összhangban vannak a Boeing stratégiai terveivel, valamint elősegíti számukra azoknak a fejlődő területeknek a megismerését, amelyek a légiközlekedéshez kapcsolódnak” – mondta a Boeing vezérigazgatója, Kevin McAllister.

„A Boeing és a Cockpit együttes iparági- és a kockázati tőke tapasztalata, valamint az új technológiák elképesztő távlatokat nyitnak meg a startupok számára az utazás és a légiközlekedés területén” – mondta El Al vezérigazgatója, Gonen Usishkin.  

travel-keyboard.jpg

A Cockpit jelenleg nyolc területen dolgozik együtt startupokkal, köztük például a San Francisco-i székhelyű 30secondstofly-al, amely a mesterséges intelligenciát felhasználva egy Clair nevű utazási asszisztenst kínál az ügyfelei számára. A tel-avivi Routier szállodák, légitársaságok és hajózási vállalatok számára nyújt lehetőséget az utasokkal való real-time kapcsolattartásra anélkül, hogy bármit le kellene tölteni. A Ramat Gan-ban alapított Bidflyer pedig a légitársaságoknak segít abban, hogy csökkenteni tudják az üres helyek számát úgy, hogy a platformjukon keresztül jobb árakat kínálnak az utasoknak egy aukció során.

A Reuters értesülése szerint a Cockpit a Lufthansa Systemmel is tervez együttműködést.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://israelieconomyinhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr1813699692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása