IZRAELI GAZDASÁG

Hírek, érdekességek az izraeli gazdaságról

Újabb tárgyalások magyar-izraeli oktatási- és kutatás-fejlesztési programokról

2018. január 22. 10:18 - Israeli Embassy

Benjamin Netanjahu izraeli kormányfő budapesti látogatásakor megállapodott Orbán Viktor miniszterelnökkel arról, hogy mélyebb együttműködést kell kialakítani a két ország között az innováció és az oktatás területén.

A hirado.hu értesülése szerint a Magyar-Izraeli Gazdasági Együttműködési Vegyes Bizottság társelnökéként Palkovics László oktatási államtitkár közös magyar-izraeli oktatási és kutatás-fejlesztési programokról, innovációs együttműködésről és a Magyarország által biztosított Stipendium Hungaricum programról tárgyalt Izraelben a múlt héten.bar_ilan_university_tradition_of_excellence.jpg

Az egyetemközi együttműködés új szintjét mutatja, hogy Palkovics László részvételével együttes ülést tartott a Magyar Rektori Konferencia és az Izraeli Egyetemi Vezető Szövetsége. Az egyetemek együttműködését segíti az az ötven, a magyar kormány által biztosított felsőoktatási ösztöndíj, amely a Stipendium Hungaricum programban tehetséges izraeli diákoknak ad lehetőséget Magyarországon tanulni. A budapesti Milton Friedman Egyetem (korábbi Zsigmond Király Egyetem) és a tel-avivi Bar-Ilan Egyetem pedig együttműködési megállapodást írt alá.

Palkovics László az innováció területén dolgozó vállalatokkal is tárgyalt magyar kutatókkal, vállalatokkal való együttműködésről.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://israelieconomyinhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr1113594169

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása