IZRAELI GAZDASÁG

Hírek, érdekességek az izraeli gazdaságról

Tűszúrás nélküli vércukormérés Izraelből

2017. november 28. 12:54 - Israeli Embassy

A WHO becslései szerint a diabéteszes betegek száma szerint 2030-ra 30 százalékkal fog emelkedni az ezredfordulóhoz képest. Bár Izrael a világ egyik legegészségesebb országa, statisztikák mutatják, hogy itt is folyamatosan növekszik a cukorbetegség aránya a lakosság körében, éves szinten nagyjából 3 százalékkal. Az elmúlt években több startup és évek óta piacon működő vállalat is kifejlesztett már eszközöket a cukorbetegek életének megkönnyítése érdekében.

A legújabb innováció egy olyan módszer, amely fájdalommentesen, a kellemetlenségeket jelentősen csökkentve teszi lehetővé a vércukor mérését. A Cnoga Medical terméke egy tűszúrásmentes glükózmérő, amely egy kamera segítségével, az ujjon lévő árnyékok változását monitorozva készít vércukor diagnózist. A fejlesztők szerint a Combo Glucometer ugyanolyan pontossággal méri a vércukor szintet, mint a hagyományos, tűszúrással működő készülékek. A digitálisan összegyűjtött adatokat pedig még könnyebb elemezni különböző applikációk használatával.

combo_glucometer.png A tűszúrás nélküli vércukor mérő már több országban is kapható

 

combo_glucometer_2.pngA Cnoga Glocometer ára egy amerikai online shopban 420 dollár

A Nocamels értesülése szerint az izraeli Cnoga Medicalba pár hónappal ezelőtt 50 millió dollárt fektetett be a kínai BOE, megszerezve a vállalat részvényeinek 23 százalékát.  

 

 

 

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://israelieconomyinhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr4813400369

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a.ilonka 2017.11.30. 15:45:52

kíváncsian várom a technológia fejlődését, a kisfiam örülne a vérminta nélküli tesztnek.. kíméletesség szempontjából nála az Accu-Chek vált be, azóta nincs pityergés a méréskor :)
süti beállítások módosítása