IZRAELI GAZDASÁG

Hírek, érdekességek az izraeli gazdaságról

Együttműködési megállapodást írt alá a Technion és a Hyundai

2017. szeptember 26. 13:29 - Israeli Embassy

Izrael high-tech központjaiban és a közlekedési iparágban is fontos szerepet játszanak a jövő autójának és más járműveinek technológiai kérdései. Folyamatosan érkeznek a hírek arról, hogy a világ legnagyobb autóipari vállalatai fejlesztőközpontokat nyitnak Izraelben. Legutóbb a Hyundai írt alá megállapodást az izraeli Technion-nal és két koreai egyetemmel arról, hogy egy konzorciumot alkotva közösen fejlesztenek technológiákat a jövő autóipara számára.

A “HTK Consortium for Future Mobility Research” az önvezető autózás, a kiber biztonság és a mesterséges intelligencia területen ösztönzi majd a fejlesztéseket, a központja pedig a Technion campusán lesz.

hyundai_technion.jpg

A koreai autóipari óriás szeretné felhasználni a Technion jelentős tapasztalatait és szakértelmét arra is, hogy Izrael legjobb startup vállalataival dolgozzon együtt, hidat építve a Hyundai Motor és a feltörekvő vállalatok között.

„Izrael világszerte ismert a minőségi startupjairól, így a Technion és a két koreai egyetem egyesített tapasztalata révén a Hyundai Motor jó helyen lesz arra, hogy a következő generációjának autóipari technológiáját fejlessze ki” – mondta Tae-won Lim, a Hyundai Innovációs Központjának vezetője.  

“A negyedik ipari forradalom gyorsan változtatja az autóipart, és különleges lehetőséget kínál azoknak, akik elég bátrak ahhoz, hogy megragadják azokat “ – mondta Prof. Peretz Lavie. A Technion elnöke hozzátette, hogy az új konzorcium tudományos tagjainak kutatási és innovációs tapasztalata és a Hyundai figyelemre méltó képessége arra, hogy magába foglalja a legmodernebb technológiát, a biztonságot és a megbízhatóságot, minden bizonnyal komoly hatással lesznek a jövő autóira.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://israelieconomyinhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr7112898032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása