IZRAELI GAZDASÁG

Hírek, érdekességek az izraeli gazdaságról

Avokádó és együttélés

2017. augusztus 10. 14:10 - Israeli Embassy

Az avokádó az egyik legnépszerűbb gyümölcs napjainkban. Mivel egészséges és tápláló, a fogyasztása folyamatosan emelkedik. Az izraeli avokádóra nagy a kereslet az egész világon, exportja különösen Európába jelentős. A zöld és krémes gyümölcs az együttélést is elősegíti. Palesztin agronómusok és agrármérnök nemrégiben fejeztek be egy avokádó termesztési tréninget a Galilei Nemzetközi Menedzsment Intézetben, Észak-Izraelben.

Az izraeli mezőgazdasági technológia folyamatosan növeli az avokádó terméshozamát. A Galilei Nemzetközi Menedzsment Intézet egy különleges mezőgazdasági együttműködési program keretében palesztin agronómusok és agrármérnökök számára szervezett egy tréninget az avokádó termesztés rejtelmeiről. A cél az volt, hogy fejlesszék az avokádó termelést a palesztin területeken, ahol a talajviszonyok hasonlóak, mint Izraelben.  

avocado.jpg

Az izraeli avokádó világszerte népszerű és az együttélést is elősegíti

Fotó: Pixabay via MFA

A palesztin résztvevők Hebronból, Qalqiliyából, Tibasból és Jeninből jöttek. Páran már termesztettek avokádót, amelyet főleg arab országokba exportáltak. A palesztin agrár szakemberek meglátogattak avokádó gyümölcsöskerteket Izrael északi részén, és helyi gazdákkal is találkoztak. A tréningen résztvevők 40 százaléka nő volt, akik korábban is mezőgazdasággal foglalkoztak, és különösen érdekelte őket az avokádó termesztése. Az új ismeretek megszerzését követően sokan jelezték izraeli termelőknek, hogy szeretnének együttműködni velük annak érdekében, hogy elindítsák a „palesztin avokádó” exportját Európába.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://israelieconomyinhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr212733072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása