IZRAELI GAZDASÁG

Hírek, érdekességek az izraeli gazdaságról

Izrael és a V4 gazdasági kapcsolatainak fejlesztése

2017. augusztus 08. 12:45 - Israeli Embassy

Izrael és Magyarország a múlttal tisztában van, de a jövőbe tekint – mondta Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök Budapesten. Óriási jövő vár mindkét országra, de a modern technológia önmagában nem elég, az csak előfeltétele a növekedésnek, piaci reformokra is szükség van.  

Benjamin Netanjahu magyarországi látogatásakor két megállapodást is aláírt Izrael és Magyarország: a 2017-2019-es évekre szóló kulturális, valamint az innováció, az ipar 4.0 és az önvezető autók fejlesztésében való együttműködésről.

Izrael Állam és a V4 egyetértettek abban, hogy a kölcsönösen előnyös gazdasági együttműködés érdekében támogatják a kereskedelmi és befektetési volumen fenntartható növekedését és fejlődését.

v4_orban_netanyahu_fico.jpg

Fotó: Árvai Károly/kormany.hu

Tovább kívánják mélyíteni a gazdasági partnerséget, amelynek célja, hogy innovatív és kreatív gazdaságokat építsenek, és megerősítsék a közös együttműködést a kutatás-fejlesztés területén, a technológiában és innovációban, a start-upokban, valamint az ipar és a szolgáltató szektor digitalizációjában.

Izrael Állam és a V4 felismerte az energiaügyi együttműködésben rejlő lehetőségeket, és megegyeztek abban, hogy fontolóra veszik a globális és regionális energiaügyi helyzetre és energiapolitikára vonatkozó álláspontok megvitatását, különös tekintettel a földgáz által kínált lehetőségekre.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://israelieconomyinhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr2812727904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása