IZRAELI GAZDASÁG

Hírek, érdekességek az izraeli gazdaságról

Kiberbiztonsági hét Izraelben

2017. június 29. 13:19 - Israeli Embassy

A Cyberweek a világ egyik legjelentősebb kiberbiztonsági rendezvénye. A június 25-29. között megrendezésre került eseményen több mint 50 ország ötezer kiberbiztonsági szakértője és kormányzati tisztségviselője vett részt.

A Cyber Week-et Benjamin Netanjahu nyitotta meg. A miniszterelnök a beszédében elmondta, hogy néhány évvel ezelőtt úgy döntött, hogy Izraelt a világ egyik vezető kiberbiztonsági országává teszi, majd hozzátette, hogy minden bizonnyal sikerült elérni ezt a célt.

Benjamin Netanjahu kiemelte, hogy Izraelt több tucat kiberbiztonsági támadást éri havi szinten. „Minden pillanatban, beleértve a mostanit is, valószínűleg 3-5 támadás történik az ország ellen különböző forrásokból”. Az izraeli miniszterelnök szerint a kiberbiztonságban jelentős üzleti potenciál is rejlik. Becslése szerint 600-700 izraeli startup dolgozik ezen a területen. 2016-ban a világ kiberbiztonsági befektetéseinek 20 százaléka történt Izraelben.

cyber_week_netanyhau.gif

Benjamin Netanjahu: Izrael már több országgal is együttműködik a kiberbiztonság területén, és nyitott további kooperációkra is

Kiberbiztonsági együttműködések Izraellel

A világ számos országa keresi az együttműködést Izraellel a high-tech és a kiberbiztonság területén is. Sajtóértesülések szerint a jövő héten Izraelbe látogat Narenda Modi indiai miniszterelnök, aki kiemelt figyelmet fordít a kiberbiztonsági együttműködésre Izraellel. A Cyber Week-en pedig a Fehér Ház képviselője jelentette be, hogy az Egyesült Államok és Izrael kiberbiztonsági munkacsoportot hoz létre.

Terjed a Petya

Az elmúlt napok egyik vezető kiberbiztonsági híre az volt, hogy egy új zsarolóvírus terjed Petya néven világszerte. Úgy tűnik, hogy az egyik korábbi blog posztunkban bemutatott izraeli Cybereason sikeresen veszi fel a harcot az új globális hekkertámadással.    

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://israelieconomyinhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr712628089

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása