IZRAELI GAZDASÁG

Hírek, érdekességek az izraeli gazdaságról

A Porsche is érdeklődik az izraeli autóipari startup-ok iránt

2017. június 16. 10:38 - Israeli Embassy

Újabb jelentős autóipari szereplő érkezik Izraelbe. A Porsche június elején jelentette be, hogy több tízmillió euró értékben kíván autóipari startup-okba fektetni. Első lépésként irodát nyit Izraelben, ahonnan az innovatív autó-technológiával foglalkozó cégekkel való munkát koordinálja majd.

A Porsche alelnöke, Lutz Meschke szerint Izrael kiemelt piac IT szakemberek és mérnökök számára, mert az egy főre eső startup-ok száma több, mint bármely más országban. Ez a tehetség és a technológiai know-how a Porsche alkalmazottainak szakértelmével együtt ideális táptalaj a jővő-orientált üzleti modellek számára.

porsche.jpg

Izraeli mérnökök közreműködésével valósul majd meg az önvezető Porsche?

A német sportautó gyártó egy innovációs irodát nyit majd Tel-Aviv-ban, ahol garantált a legújabb technológiai trendekhez és a fejlesztői tehetséghez való hozzáférés. Meschke szerint az együttműködés izraeli szakemberekkel szükségszerű, mert a közös munka során gyorsan felmérhetik az új technológiákban rejlő lehetőségeket, kapcsolatokat építhetnek és elsőként használhatják az új megoldásokat.  

A Porsche egyelőre nem hozta nyilvánosságra, hogy milyen okos-autó technológiát fejlesztő startup-okba kíván befektetni, de azt már jelezték, hogy két izraeli kockázati tőke társasággal, a Magma Ventures-el és a Grove Ventures-el fognak együttműködni.

A Magma Venture jelenlegi befektetési portfóliója a mesterséges intelligenciára és az autóipari innovációkra fókuszál. A 600 millió dolláros alap már számos sikeres izraeli startup-ba fektetett, köztük a Waze navigációs applikációba.

A Grove Venture egy 100 millió dolláros alapot működtet, és szintén kiemelt figyelmet fordít a mesterséges intelligenciára a felhő technológia és az dolgok internete (IoT) mellett.

mobileyeblog_smartcity.jpg

Az izraeli autóipar „elektromos”, „önvezető” és „okos”

Izrael mára a „smart transportation” technológia központjává vált. A Porsche-t megelőzően, kutatás-fejlesztés centrumot nyitott az országban vagy izraeli technológiába fektetett a Mercedes Benz, a General Motors, a BMW, a Ford, a Honda, a Volvo, a Volkswagen, a Renault és az Uber is. Az autóipari fejlesztéseknek saját akcelerátoruk is van. A DRIVE-ot a Honda, a Volvo, a Herz és az autólopást megelőző technológiát kifejlesztő izraeli Ituran támogatja. A Mobileye pedig a Massachusetts Institute of Technology-val (MIT) készül egy közlekedésfejlesztési központot létrehozni Ashdod-ban.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://israelieconomyinhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr512599697

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása