IZRAELI GAZDASÁG

Hírek, érdekességek az izraeli gazdaságról

A jövő autója Izraelből érkezik?

2017. május 26. 12:54 - Israeli Embassy

Izraelben ugyan nincs autógyártás, az ország mégis vezető szerepet tölt be az iparágban. Az autókban egyre több a high-tech funkció, és hamarosan az önvezető autók is megjelennek a piacon. Az izraeli startup vállalkozások az elmúlt években a világ vezető autóipari fejlesztőiévé váltak, mert több olyan fejlesztésük is van, amelyek forradalmasíthatják az autóipart.

amrani_in_audi.jpg

Yossi Amrani izraeli nagykövet az Audi gyárban Győrben

Mobileye

Az elmúlt években elsősorban a Google önvezető autóiról szóltak a hírek, a 15 milliárd dolláros Intel-Mobileye vállalatfelvásárlásnak köszönhetően azonban egyre többen a Mobileye - Intel - BMW közös fejlesztéseiben látják a jövő önvezető autóit. A jeruzsálemi székhelyű, 1999-ben alapított egykori startup 2021-re ígéri a teljesen autonóm, önvezető járműveket. A Mobileye technológiája képes felismerni és megkülönböztetni a gyalogosokat és az autókat, a szenzorok mérik a közelben lévő „tárgyak” sebességét és távolságát, valamint jelzik, ha veszély várható például egy gyorsan közeledő jármű miatt. A pontos számítások eredményeképp az önvezető autók előzni is biztonságosan fognak, így az utazási élmény sem fog változni.

Softwheel Technology

Akár egy találós kérdés is lehetne, hogy mi a közös egy kerekes székben, egy kerékpárban és egy high-tech autóban. A helyes válasz az, hogy a felfüggesztés.

softwheel.jpg

A Softwheel újra feltalálta a kereket

Aquarius Engines

Az Aquarius a motorok forradalmasításán dolgozik. Célja egy szuper hatékony autómotor kifejlesztése, a dugattyús hajtóművek áttervezése.  

aquarius_engine.jpg

Az AFP tudósítása szerint az Aquarius tárgyalásokat folytat a Peugeot-tal a motorok értékesítéséről

A koncepció szerint az Aquarius motorjai akár háromszor hatékonyabban használják majd fel az üzemanyagot, mint a mai autómotorok, valamint sokkal kisebbek, olcsóbbak és környezetbarátabbak lesznek.  

StoreDot

A StoreDot nemrégiben számos érdekességet mutatott be a berlini CUBE technológiai vásáron. A legnagyobb sikere a FlashBattery technológiának volt, amely mindössze 5 perc alatt tölti fel az elektromos autókat.

storedot_flash_battery.png

A FlashBattery a motorok biztonságosabb működést is lehetővé teszi

A StoreDot tehát nem arra fókuszál, hogy az elektromos autók minél hosszabb távot tudjanak megtenni egy feltöltéssel, hanem a töltési idő hatékonyságára. Csak összehasonlításként: az iparági etalonként emlegetett Tesla SuperCharger állomásai 75 perc alatt töltik fel az autókat. A StoreDot technológiáját mobiltelefonok esetében is tesztelik. Az autós fejlesztés várhatóan 3 éven belül kerül piacra.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://israelieconomyinhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr2512542185

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása