IZRAELI GAZDASÁG

Hírek, érdekességek az izraeli gazdaságról

Izraeli mérnökök tehetik zöldebbé a légiközlekedést

2017. május 17. 10:42 - Israeli Embassy

A Technion kutatói olyan technológiát fejlesztettek ki, amely repülés közben lehetővé teszi hidrogén előállítását vízből és alumínium részecskékből. A biztonságosan és olcsón előállított hidrogént aztán elektromos energiává alakítják, amely a repülőgépek több funkcióját is működtetni tudja.

electric_vehicles_propelled_by_aluminum_and_water.png

A hidrogén előállításának folyamata a fedélzeten

A fedélzeti üzemanyagcella egyrészt csökkenti a környezetszennyezést, másrészt pedig felválthatja a hidraulikus és pneumatikus rendszereket, amelyek szivattyúkat, útirányító elemeket és munkahengereket használnak a repülőgépek alkatrészeinek mozgásban tartásához.

A Technion mérnökei szerint az általuk kifejlesztett fedélzeti üzemanyagcellák nemcsak repülés közben spórolnak energiát, hanem jégtelenítéskor és a kifutópályák kivilágításakor is. 

boeing_787.jpg

A Boeing kisebb repülőgép típusokon teszteli a  fedélzeti üzemanyagcellát annak reményében, hogy a legmodernebb 787-Dreamlinereken is használható lesz

Több repülőgépgyártó, köztük a Boeing és az Airbus is vizsgálja a fedélzeti üzemanyagcella felhasználásának lehetőségeit.

 

Innovációs díjat nyert az EL Al hordható takarója 

A Travelplusamenities kihirdette a 2016-os év legjobb légitársaságokhoz kapcsolódó termékeit. A győztes az EL Al hordható plédje lett, amelyet Idan Noyberg és Gal Bulka, a Lyly.design tervezői készítettek.

fluggie.jpg

A plédet ugyanolyan könnyű hordani, mint egy kényelmes, puha pulóvert vagy poncsót. A kezeknek és a fejnek is van hely benne, ami könnyű mozgást és teljes szabadságot biztosít. Mivel nem csúszik el a viselőjén, a takaró különösen alváskor praktikus egy hosszútávú repülőúton.

A hordható takaróval az El Al járatain találkozhatunk. A légitársaság első osztályán a Lyly.design egy másik termékét, a First Class pizsamát is viselhetjük.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://israelieconomyinhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr4412510809

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása