IZRAELI GAZDASÁG

Hírek, érdekességek az izraeli gazdaságról

Robotsebészet, a Nissan is csatlakozik a Mobileye-hoz, rekordszámú turista Izraelben

2017. május 10. 15:35 - Israeli Embassy

Műtét két robottal

A világon először történt műtét két robot közreműködésével a Hadassah Kórházban Jeruzsálemben. A forradalmi kétrobotos sebészettel egy 42 éves pácienst műtöttek meg. A beteg a robotok által végzett műtéti eljárást követően képes lesz újra járni azután, hogy egy nehéz acélkeret esett rá.

dual-robotic-surgery.jpg

Robotsebészeti műtő a jeruzsálemi Hadassah Kórházban

Az operáció 3 órán át tartott egy olyan műtőben, amely a legmodernebb technológiával van felszerelve 30 millió dollár értékben.

 

A Nissan is csatlakozik a Volkswagen-hez és a BMW-hez a Mobileye önvezető autók programjában 

A Volkswagen és a BMW után a Nissan is anonim crowd-source adatokkal segíti majd a Mobileye Road Experience Management (REM™) programját. Az új generációs térképek a helymeghatározáshoz és az előrejelzéshez szolgáltatnak adatokat a biztonságos közlekedés érdekében.

A japán autógyártó és az izraeli cég között már tavaly elkezdődött az együttműködés a Mobileye REM™ rendszerének tesztelésével. A mostani megállapodás részeként a Nissan a Pro-PILOT rendszerét is fejleszteni fogja a Mobileye technológiájával, amely lehetővé teszi az autópályákon is az önvezérelt vezetést, gyorsítást és fékezést.

mobileye_rem.png

A REM™ működése a gyakorlatban.

Videó: http://www.mobileye.com/our-technology/rem/

A Mobileye további autógyártókkal is szeretne megállapodni abban, hogy egyrészt installálják a technológiáját,másrészt pedig engedjenek hozzáférést az adatokhoz annak érdekében, hogy minél több, a közösség által szolgáltatott adat keletkezzen, amely segíti az önvezető autókat. 

 

Rekordszámú turista Izraelben

Április kitűnő hónap volt az izraeli turizmus számára. 374 ezer látogató lépett be az országba. Ez a legmagasabb szám, amit az év bármelyik hónapjában mértek 1948 óta. A rekord szám tartalmazza azokat a turistákat, akik hosszabb időt töltöttek Izraelben, és azokat is, akik csak egy napra érkeztek az országba, például egy hajókirándulás alkalmával.

A turisták többsége több napra és repülővel érkezett. Szárazföldön 40 ezer turista lépett be az országba.

Január és április között 1,09 millió turista (nem számítva az egynapos látogatásokat) választotta úti céljául Izraelt. A tavalyi év hasonló időszakához képest ez 28 százalékos növekedést jelent, és 23 százalékkal több, mint 2015-ben.

eilat.jpg

Éghajlatának köszönhetően Eilat egész évben ideális célpont a nyaralni vágyóknak

A világ minden tájáról érkeznek turisták Izraelbe. Tavaly az Egyesült Államokból, Oroszországból, Franciaországból, Németországból, az Egyesült Királyságból, Ukrajnából, Kínából, Olaszországból, Romániából és Lengyelországból látogattak el a legtöbben Izraelbe. A legnagyobb növekedés, 112 százalék a kínai turisták esetében volt 2016-hoz viszonyítva.

A magyar turisták körében is egyre népszerűbb úti cél Izrael, amelyet már több légitársasággal is elérhetünk.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://israelieconomyinhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr4112495907

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása