IZRAELI GAZDASÁG

Hírek, érdekességek az izraeli gazdaságról

Sikeres izraeli cégértékesítések áprilisban

2017. május 05. 12:32 - Israeli Embassy

Öt izraeli startup-ot adtak el több millió dollárért áprilisban. A világsiker előtt jó, ha már most megjegyezzük a nevüket: Gett, TopTix, Luck Genome, WalkMe és Shopial.

 Az israel21c.org portál összegyűjtötte az áprilisban történt legjövedelmezőbb izraeli cégértékesítéseket.

Anyagi-, környezettudatos vagy más okból kifolyólag egyre többen gondolják úgy, hogy felesleges saját autót fenntartaniuk, és elég, ha csak akkor vesznek igénybe egy gépkocsit, ha szükségük van rá. Nem csoda, hogy a New York-i Juno 200 millió dollárt fizetett az on-demand autós szolgáltatást nyújtó izraeli Gett vállalatért, melynek elektronikus rendszere már több mint 100 városban, például New York-ban, Londonban, Moszkvában és Tel-Aviv-ban is elérhető. Londonban a fekete taxik több mint fele használja már a Gett-et.

gett_nyc.png

A Gett az Uber-hez hasonló szolgáltatást kínál, és üzleti modelljük is hasonló

 

A TopTix jegyértékesítő cég 56 millió dollártért kelt el, és került a SeatGeek tulajdonába, amelynek jelentős piaci pozíciói vannak több területen is, főleg sportrendezvények jegyeinek értékesítésében.

buy_tickets.png

Az online jegyértékesítés továbbra is jó üzlet

A szerencsejáték biznisz is profitált az izraeli fejlesztésekből. A kaszinó játékokat fejlesztő Luck Genome-ot egy holland játékfejlesztő, a GamePoint vásárolta meg 12,5 millió dollárért.

WalkMe digitális adaptációs platformot egy szakmai befektető, a Jaco vásárolta meg. Az összeget nem hozták nyilvánosságra.

Szintén egy amerikai szakmai partner, a Magento szerezte meg a Shopial-t, amelynek szoftvere az online kereskedelmet fejleszti. Az ár itt sem ismert.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://israelieconomyinhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr6312482929

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása