IZRAELI GAZDASÁG

Hírek, érdekességek az izraeli gazdaságról

Egyre népszerűbbek az izraeli kézműves sörök

2017. április 21. 11:59 - Israeli Embassy

Izraeli kézműves sörök gyakorlatilag nem léteztek az ezredfordulóig. Napjainkban azonban már több mint 100 fajta kapható. Különlegességük, hogy a hagyományos maláta és komló összetevőkön túl helyi alkotóelemeket, például mentát, rozmaringot, datolyát, maracuját, mangót és citromfüvet is tartalmaznak. Ünnepi alkalmakra is készülnek különleges izraeli sörök. Rosh Hashana-kor a legnépszerűbb ízesítés a gránátalma.

Míg a borkészítéshez szükséges szőlő megterem Izraelben, a sör alapösszetevői nem őshonosak. A sörfőzők még a felhasznált vízre is odafigyelnek annak érdekében, hogy valami egyedit alkossanak. Ez sikerült is, hiszen több nemzetközi díjat is nyertek már.

 https://www.youtube.com/watch?v=mcTA3gTQS9E&feature=youtu.be

Több mint 100 féle izraeli sör fogyasztható a Beer Bazaar-ban

Izraelben csak 14 liter sört fogyaszt a lakosság éves szinten. Csehországban 150 litert, Németországban 110 litert, Magyarországon pedig 72 litert. Az izraeli sörfogyasztás tehát messze elmarad a nemzetközi élmezőnytől, a kézműves sörök és a népszerű “sör bazárok” azonban még változatosabbá teszik az izraeli gasztronómiát és hozzájárulnak a gazdaság és a turizmus fejlődéséhez.

beer_goldstar_and_maccabee.jpg

A “Goldstar” és a “Maccabee” a legnépszerűbb izraeli sörök. A Tempo Beer Industries palackozza őket.

 

dancing_camel_4_bottles.jpg

Az első izraeli kézműves sörpalackozó üzem a 2005-ben alapított Dancing Camel. Termékei között kóser sör is található. Már a német piacra is beléptek.

isra_ale_ciders.pngEgy amerikai borász, Danny Nielsen alapította az Isra-Ale-t, melynek legnépszerűbb termékei a ciderek.  

jems_beer_factory.jpg

A Jem’s Beer Factory-t a Fehér Ház egykori alkalmazottja alapította. Zenés sörbárjai Petah Tikva-ban, Kfar Saba-ban, Ra’anana-ban és Tel-Aviv-ban vannak, a termékei pedig megvásárolhatóak több izraeli városban is.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://israelieconomyinhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr4612443343

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása