IZRAELI GAZDASÁG

Hírek, érdekességek az izraeli gazdaságról

Digi-Dog: Tel-Aviv okos szolgáltatása gazdiknak

2017. április 04. 13:57 - Israeli Embassy

Tel-Aviv-ban lenni jó. Tel-Aviv-ban élni jó. Nemcsak az embereknek, a kutyáknak is.  A város 400 ezer fős népességének 25 ezer bejegyzett kutyája van, vagyis minden 17. lakos ebtulajdos. Ez már önmagában is világrekord.

dogpark.jpg

Tel-Aviv-ban a gazdik és a városvezetés is kiemelt figyelmet fordít a kutyákra.

Tengerparti városként még saját partszakaszuk is van a kutyáknak Tel-Aviv-ban. A 70 kutyapark rendezett, barátságos és tiszta. Programok és szolgáltatások végeláthatatlan sora várja a gazdikat és négylábú kedvenceiket. A kutyamasszázs és kozmetikus manapság már sokak számára elérhető, ám a hidroterápia vagy a holisztikus kezelés még csak az igazán szerencsés ebek kényeztetési formája. Tel-Aviv-ban több pékség is kínál ízletes falatokat a kutyáknak, és vannak, akik egészséges susit is készítnek nekik.

tel_aviv_dog_kelaviv.jpg

A Kelaviv Dogs Day több tízezer látogatót vonz. A kelev héberül kutyát jelent.

Természetesen a városvezetés is kiemelt figyelmet fordít az ebekre. Mivel Tel-Aviv egy „okos város”, a smart city szolgáltatásai a gazdik számára is elérhetővé váltak. Digi-Dog néven egy olyan digitális szolgáltatást vezettek be, amely fontos és hasznos információkat nyújt a gazdik számára. Az applikáció jelzi a kötelező oltások időpontját, szükség esetén megmutatja a közelben lévő állatorvosokat, és értesít a közelgő rendezvényekről. Naprakész információkat nyújt a kutyaiskolák tanfolyamairól és a vásárlási akciókról.

Tel-Aviv igazi kutyaparadicsom: https://www.youtube.com/watch?v=EYGwuKE8GjI

A „Digi-Dog” a díjnyertes „Digi-Tel” lakossági programon alapul, amelyet arra fejlesztettek ki, hogy a városháza információi minél könnyebben elérhetőek legyenek a lakosság számára digitális formában.

thomas_dog.jpg

A Tel-Aviv-ban élő és mindig éhes golden retrivernek, Thomas-nak több tízezer rajongója van a közösségi médiában.

A kutyatartás a gazdaságnak is jót tesz Tel-Aviv-ban. Szinte minden étterem és kávézó kutyabarát. A hirdetési piacra is pozitív hatással van, mert mindenki szívesen vásárol a kedvencének. Sok startupper még az irodába is magával viszi a család négylábúját, ami kellemes munkahelyi légkört teremt, és növeli a produktivitást. Egyre több olyan automata van városszerte, ahol nasit és egyéb kutyatartáshoz szükséges kelléket lehet kapni. A gazdik bizonyára nagyon hasznosnak találják az automatizált kutya fürdőkádakat is, bár erről az ebeknek valószínűleg más a véleménye.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://israelieconomyinhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr8712400209

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása