IZRAELI GAZDASÁG

Hírek, érdekességek az izraeli gazdaságról

Élénkülő izraeli-kínai gazdasági kapcsolatok

2017. március 28. 10:47 - Israeli Embassy

Új fejezet nyílt az izraeli-kínai kapcsolatokban, amikor Kínába látogatott Benjamin Netanjahu a múlt héten. Az izraeli miniszterelnök Xi Jinping államelnökkel,  Li Keqiang miniszterelnökkel és vezető kínai üzletemberekkel is találkozott.

A két miniszterelnök megállapodott, hogy felgyorsítják a munkáját egy gazdasági együttműködési bizottságnak és a tárgyalásokat az izraeli-kínai szabadkereskedelmi övezetről. Benjamin Netanjahu olyan lehetőséget javasolt, amelyek elősegítik az izraeli és a kínai befektetéseket, és felvetette egy Tel-Aviv - Shanghai légi járat ötletét is. A miniszterelnöki találkozót követően a két ország képviselői több gazdasági együttműködést is aláírtak.

benjamin_netanyahu_meets_with_chinese_prime_minister_li_keqiang.jpg

Izrael és Kína miniszterelnökei: Benjamin Netanjahu és Li Keqiang

Benjamin Netanjahu több alkalommal is kifejezte Izrael érdeklődését a kínai piac iránt annak érdekében, hogy tovább növekedjen a kétoldalú kereskedem. Tárgyalásain bemutatta, hogy miért vonzó befektetési célpont Izrael, és kiemelte az ország egyik erősségét, a humán tőkét.

Egy üzleti fórumon, melyen több mint 600 izraeli és kínai üzletember vett részt, a miniszterelnök a legnagyobb kínai vállalatok vezetőivel is találkozott. Megismerkedett a Wanda, az Alibaba, a Wahaha, a Lenovo és a Baidu menedzsereivel is. Benjamin Netanjahu felhívta a kínai üzletemberek figyelmét arra, hogy miért érdemes alkalmazni az izraeli technológiát annak érdekében, hogy tovább fejlődjön az életszínvonal Kínában.

Az izraeli delegációt az Export Institute szervezte, és olyan vállalatokat hívtak meg, amelyek érdeklődnek a kínai piac iránt vagy pedig már jelen vannak. Ilyen például az IDE Technologies, a Leumi és a Hapoalim bankok, a tejtermékeket előállító Tnuva és az öntözőrendszereket gyártó NaanDanJain.

netanyahu_alibaba.jpg

Benjamin Netanjahu és Jack Ma, az Alibaba elnöke

„Tizenegy kínai nagyvállalat vezetőjével találkoztam. Többségüknek már van befektetése Izraelben, mások pedig befektetnek majd. Ez munkahelyeket teremt, az üzleti kapcsolatok fejlődését és a kínai piacok felé való hidat is jelenti. Ez jó az izraeli polgároknak és az izraeli gazdaságnak is” – mondta a fórumot követően Benjamin Netanjahu. „Elmondtam nekik, hogy a mai világban van pár, nem sok, technológiai központ a világon. Az egyik az Egyesült Államok, a másik pedig Izrael, amely nyitott a kínai üzleti lehetőségekre” – tette hozzá.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://israelieconomyinhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr2812379155

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása